0
i varukorgen
  GÅ TILL KASSAN till kassan
Klicka här för att gå till tjänsten för returer.

Retur av varor


Viktigt: Garanti & returrätt gäller fullt ut, även om du köper varan genom Bygg & verktyg. Då du beställer genom Bygg & Verktyg (eller Amazon) kommer vissa varor från s.k Merchants och ej från Amazon. Du ser det genom att kvittot ej är utställt av Amazon, utan av en annan part. Varor som skickats från en Merchant (ej Amazon), skall inte returneras till Amazon, utan till den Merchant som står på kvittot. Information (på tyska) om reparationstjänster för vissa varor kan hittas här. Följande information gäller endast för varor som skickats genom Amazon (men som beställts genom Bygg & Verktyg). Din ångerrätt (Widerrufsrecht) är ej begränsad. Du kan hitta ytterligare information avseende din lagstadgade ångerrätt i Sec. 3 av Amazons T & C . För att garantera säker retur av dina varor och korrekt fördelning av orderraderna i din beställning, följ riktlinjerna nedan: Viktigt: Om du fyllt en produkt med brännbara vätskor eller gaser, vänligen avlägsna vätskan eller gasen före retur (till exempel häll ur bensin från en gräsklippare och ta bort gasbehållare från ett stormkök). Av säkerhetsskäl, vänligen returnera produkter såsom skärverktyg och yxor i ett säkert skick, företrädesvis i Amazons förpackningsmaterial.

När du är färdig med Amazons Online Return Support Centre kommer du att få en bekräftelse via e-post med en länk till en sammanfattning av din retur. E-postmeddelandet innehåller instruktioner för utskrift av din personliga returetikett. Du kan använda det e-post-meddelandet för att få tillgång till dina returanvisningar eller att närs som helst skriva ut returetiketten (så länge returen är giltig). När Amazon har mottagit varan, kommer Amazon att meddela dig via e-post av din återbetalning. Du kan förvänta dig en återbetalning i samma betalningsform som ursprungligen användes för inköp. Om du har valt att betala med faktura och fakturan ännu inte har betalats, vänligen bortse från den fakturan när varan har returnerats. Om du har använt ett presentkort för att betala för hela eller delar av en vara som du vill returnera, kommer varans pris automatiskt att krediteras till ditt presentkorts-konto. Du kan använda ditt presentkorts-konto nästa gång du gör en beställning hos Amazon.de.

Exempel för individuella produktkategorier

  1. Du kan returnera alla kassetter, CD-skivor (inklusive talböcker) eller DVD / Blu-rays inom 30 dagar från och med inköpsdatum så länge skivan är inslagen i plast eller förseglingen är oskadad. Annars kan inte Amazon acceptera returen.
  2. Om du har köpt en programvara kontrollera om det är den rätta versionen innan du tar bort skyddsplasten på den yttre förpackningen eller förseglingen. Om du har tagit bort plast eller om du har brutit förseglingen, kan inte Amazon acceptera returen. Av samma anledning, om du har köpt dataspel kontrollera kompatibilitet av programvaran med datorn innan du öppnar den yttre förpackningen eller försegling av varan.
  3. Se till att alla etiketter, garantikort och klistermärken returneras med produkterna. Amazon förbehåller sig rätten att debitera dig ersättning för förlorat värde om du returnerar artikeln utan originalförpackning. Vänligen se till att du håller den ursprungliga förpackningen så länge som du har valt att utöva din ångerrätt.
  4. Det är tillåtet att prova kläder och skor för att bedöma passform och storlek. Vänligen se till att du provar kläder och skor på samma sätt som du hade gjort i en butik, vilket till exempel innebär att skor inte får prövas utomhus. Skor måste returneras tillsammans med de ursprungliga skosnörena. Kläder med direkt hudkontakt, såsom underkläder, strumpbyxor eller strandkläder, får ej prövas. Annars kan Amazon inte acceptera retur eller så tar Amazon ut ersättning för förlorat värde.
  5. Vänligen se till att du inte öppnar förpackningen av varor som är lindade med blister - eller primära förpackningar för hygieniska skäl. Annars kan inte Amazon acceptera retur eller så kan Amazon ta ut ersättning för förlorat värde.
  6. Du kan endast returnera artiklar som - enligt deras normala användning - kommer att införas i öppningar i kroppen såsom näsa, mun eller öron eller som på annat sätt kommer i kontakt med kroppen och dess utsöndringar (t.ex. örhängen, piercingar, tandborstar, erotiska leksaker, trimmers) om förpackningen är oskadad och om de är oanvända. Annars kan Amazon inte acceptera retur eller så kan Amazon ta ut ersättning för förlorat värde.
  7. Om du vill returnera enheter med lagringsmedium (t.ex. MP3-spelare, digitalkameror, mobiltelefoner, USB-minnen eller bärbara datorer), se till att det inte finns data som lagrats på enheten innan du returnerar varan. Du ansvarar för att radera alla konfidentiella och personliga uppgifter innan retur av enheten.

Returer av värdefulla klockor och smycken


Viktigt: Om du vill utnyttja Amazons 30-dagars returrätt för värdefulla klockor eller smycken, måste du använda Amazons tjänst som beskrivs mer i detalj nedan. Skulle du vilja dra sig ur köpet av en värdefull vara enligt dina lagstadgade rättigheter, är användningen av denna tjänst inte obligatoriskt, men vi rekommenderar att du använder den så att varan är försäkrad och kan spåras.

Vid retur av en vara, använd endast det speciella kuvertet och returhandlingen du fick tillsammans med värdevaran. Om du inte längre har dessa, vänligen skicka efter nya från Amazons kundtjänst. Fyll i returdokumentet och placera varan i kuvertet som medföljer din vara. Förslut kuvertet ordentligt. Registrera din retur genom Online Return Centre. Baserat på din order, kommer Amazons system att identifiera att det är en värdefull vara. Online Return Centre kommer också att ge dig den information som behövs för att returnera varan.

Retur av tunga och skrymmande föremål


Vid retur av tunga och skrymmande föremål, kommer en fraktfirma boka en tid för upphämtning av varan. Du får veta i fall denna procedur är nödvändig när du använder Online Return Support Centre (Online-Rücksendezentrum).

Denna text är en översättning av denna sida. Vi har gjort vårt bästa för att säkerställa korrektheten, men vi reserverar oss för tryckfel.